Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.
Verhoog transparantie, maak screening, procedures en aanbod toegankelijk & deel je netwerken!
De overstap van het middelbaar onderwijs naar het hoger onderwijs is voor velen een grote stap. Secundaire scholen en andere dienstverleningen doen heel wat inspanningen om laatstejaarsleerlingen en nieuwkomers te informeren over het hogeronderwijslandschap. Zo brengen leerlingen onder begeleiding een bezoek aan de SID-in beurs, kunnen ze een gesprek aanvragen met een CLB-medewerker of krijgen ze klassikaal een infosessie over het leerkrediet.
Onze trajectbegeleiding volgt studenten met specifieke noden individueel op. Elke opleiding heeft zijn gespecialiseerde trajectbegeleider die trajecten op maat samenstelt. Bovendien is deze begeleiding per campus georganiseerd. De trajectbegeleider werkt nauw samen met de docenten en de zorgcoaches en het Stuvo-personeel.
Om een divers team samen te stellen investeert Microstart Gent in het creëren van groeikansen. Maar ook door competenties die kandidaten elders verworven hebben te erkennen.
De inkanteling van de graduaatsopleidingen in het hoger onderwijs bracht heel wat veranderingen met zich mee. Om er voor te zorgen dat ook (toekomstige) graduaatsstudenten hun weg kunnen vinden in de dienstverlening van de hogeschool, hebben wij in het academiejaar 2019-2020 studentencoaches aangeworven.
Door Corona was het moeilijk voor studiezoekers om een studiekeuze te maken. Belangrijke infokanalen zoals de SID-in beurzen, openlesdagen, infodagen, workshops, … dienden noodgedwongen online te gebeuren. Kandidaat-studenten gaven aan dat zij hun studiekeuze via het volledige online gebeuren moeilijk konden maken.
Voor nieuwkomers is toegang krijgen tot nieuwe netwerken, een belangrijke en cruciale hefboom in het vinden van een gepaste job. Twee teams in ons bedrijf engageerden zich voor een mentorschap van één jaar met hoger opgeleide anderstaligen.