Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.
Onze trajectbegeleiding volgt studenten met specifieke noden individueel op. Elke opleiding heeft zijn gespecialiseerde trajectbegeleider die trajecten op maat samenstelt. Bovendien is deze begeleiding per campus georganiseerd. De trajectbegeleider werkt nauw samen met de docenten en de zorgcoaches en het Stuvo-personeel.
De inkanteling van de graduaatsopleidingen in het hoger onderwijs bracht heel wat veranderingen met zich mee. Om er voor te zorgen dat ook (toekomstige) graduaatsstudenten hun weg kunnen vinden in de dienstverlening van de hogeschool, hebben wij in het academiejaar 2019-2020 studentencoaches aangeworven.
Durf Divers denken is een online platform ontstaan in 2020 vanuit de universiteitsbrede doelstellingen met betrekking tot diversiteit, meer bepaald het verhogen van de in- en doorstroom van studenten met diverse achtergronden. De UGent streeft naar een goed geïnformeerde instroom met oog op goede studiekeuze en betere doorstroom ten einde alle talenten die in onze superdiverse samenleving rijk is aan te boren. Het is een initiatief van de opdrachthouder Diversiteit Khalid Benhaddou.
Tijdens het Coronajaar 2020 wilden we erkenning geven aan de last voor studenten die de coronarestricties met zich meebrengen én studenten uitnodigen om oog te hebben voor positieve elementen in een verhaal waar zij zelf vorm aan kunnen geven.
Uit de gesprekken en interviews bleek dat deze studenten zich vaak de enige voelen in hun opleiding en niet altijd een netwerk hebben in de school, en dat ze het taalbegeleidingsaanbod wel kennen, maar liefst bij vrienden en medestudenten te rade gaan met taalvragen, niet bij een docent of taalcoach.
Sinds academiejaar 2020-2021 kunnen anderstalige studenten een bijzonder statuut aanvragen onder de categorie ‘anderstalige student’. Er werden hogeschoolbrede afspraken gemaakt rond de minimum toe te kennen faciliteiten voor anderstalige studenten.